Літня авторська школа академіка НАПН України Яценко Тамари Семенівни ( 03.07-08.07, 2016 р.)

Літня авторська школа академіка НАПН України Яценко Тамари Семенівни, яка проходила з 3.07 по 8.07 2016 р. в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.
Учасникам Школи були представлені як теоретичні, так і прикладні основи глибинно-психологічної корекції в форматі психодинамического підходу.  Співпраця учасників АСПП в процесі глибинного пізнання у великій аудиторії була можлива завдяки універсально-архетипових особливостям психічного, як і активності механізмів ідентифікації, проекції, заміщення та ін.
Для прозорості та адекватного розуміння респондентом факту запрограмованості внутрішнього світу попереднім досвідом використовується самопрезентація в символічно-предметних, метафорично-архетипових формах (малюнки, просторові моделі, моделювання з каменів і т.д.). На особливу увагу заслуговує розроблена Яценко Т.С. методика психоаналізу комплексу тематичних малюнків, що сприяє різнобічної візуалізації саморефлексії, що стимулюється численністю тем.

Завдяки проходженню психокорекції в групах АСПП майбутні фахівці отримують можливість особистісного самовдосконалення, набуття адекватного погляду на феномен психічного, а також оволодінні інструментарієм глибинного пізнання.